fbpx

EKTE TRADISJONELL HUSMANNSKOST SIDEN 1948

I kafeen får du servert skikkelig, “heimelaga” husmannskost med en moderne vri

MENY

FROKOST

06:30-10:00

OMELETT M/OST & SKINKEkr 164,-

Serveres med salat, brød og smør. Vi arbeider med å kunne tilby egg fra frittgående høns i «nabolaget» og gjerne økologisk, men tar litt tid dette.

G, E, M,

EGG & BACONenkel/dobbelkr 89,- / 146,-

Stekt bacon og speilegg på sandwichbrød og litt grønt. En svært populær passasjerrett og merkelig nok særlig på lørdag og søndag formiddag.

G, E,

KARBONADESMØRBRØDenkel/dobbelkr 89,- / 172,-

En stor klassiker som aldri går av moten på Gjestestua. Enkel/ dobbel og med valg mellom erter, løk og egg som tilbehør.

G, E, M,

LUNSJ

10:00-13:00

OMELETT M/OST & SKINKEkr 164,-

Serveres med salat, brød og smør. Vi arbeider med å kunne tilby egg fra frittgående høns i «nabolaget» og gjerne økologisk, men tar litt tid dette.

G, E, M,

EGG & BACONenkel/dobbelkr 89,- / 146,-

Stekt bacon og speilegg på sandwichbrød og litt grønt. En svært populær passasjerrett og merkelig nok særlig på lørdag og søndag formiddag.

G, E,

FISKEBURGERkr 178,-

Fiskeburger serveres i brød med salat, hvitløksdressing, limesirup og potetbåter.

G, E, F, M, SE,

LASAGNEkr 168,-

Etter hamburger er vår heimelaga lasagne vår bestselger av småretter. Vi diskuterer støtt og stadig om det er korrekt å kalle det smårett, da den for de fleste gir høy metthetsfølelse. Serveres med salat, hvitløksdressing, brød og smør.

G, E, F, SO, M, SEL,

BIFF OG PEPPERONI PASTAkr 179,-

Biffkjøtt, pepperoni, løk og masse hvitløk i en kraftig fløtesaus.

G, E, M, SEL, SEN,

VILTPASTAkr 175,-

Reinskav, sopp og bacon stekes og tilsettes kremet saus. Serveres på pasta med nyrørt tyttebær til.

G, M, SEL, SEN,

KARBONADESMØRBRØDenkel/dobbelkr 89,- / 172,-

En stor klassiker som aldri går av moten på Gjestestua. Enkel/ dobbel og med valg mellom erter, løk og egg som tilbehør.

G, E, M,

SALATTALLERKEN M/KYLLINGFILETkr 176,-

Blandet salat med fetaost toppes med grillstekt kyllingfilet. Serveres med karridressing, brød og smør.

G, E, M,

LUNT SMØRBRØD M/BRIE OG SPEKESKINKEkr 145,-

Dobbelt ristet sandwichbrød sammen med gratinert brie og heimelaga spekeskinke. Serveres med salat og hvitløkdressing.

G, E, M,

HEIMELAGA HAMBURGER

Lages på råvarer fra Charolais/Gråfe fra Gammelgård på Tennes. Burger på ca 170 gram. Om råvaren til burgeren er lokal, er det ingenting mot tilbehøret som er inkludert. HAMBURGER kr 172,- CHEESEBURGER kr 187,- BACON/CHEESE BURGER kr 215,- Serveres med brød, dressing, salat og potetbåter.

G, E, M, SE,

ELGBURGERkr 196,-

Elgburger med balsfjordost, rødløkkompott, tyttebærrømme. Serveres med potetbåter, salat, brød og smør.

G, M, SE,

SALATTALLERKEN M/LAKSEFILETkr 186,-

Blandet salat med fetaost toppes med stekt laksefilet. Serveres med hvitløksdressing, brød og smør.

G, E, M,

SUPPER

10:00-21:00

FISKESUPPE3dl / 5dlkr 89,-/ 165,-

Kremet fiskesuppe med fiskefilet og grønnsaker. Serveres med brød og smør

S, F, M, SEL,

KYLLING OG KARRISUPPEca 3dlkr 97,-

Kremet suppe med mye smak. Strimla grønnsaker, kylling og ris. Serveres med brød og smør.

G, M, SEL,

TOMATSUPPEca 3dlkr 84,-

Serveres med kokt egg, brød og smør.

G, E, M,

SMÅRETTER

10:00-21:00

FISKEBURGERkr 178,-

Fiskeburger serveres i brød med salat, hvitløksdressing, limesirup og potetbåter.

G, E, F, M, SE,

LASAGNEkr 168,-

Etter hamburger er vår heimelaga lasagne vår bestselger av småretter. Vi diskuterer støtt og stadig om det er korrekt å kalle det smårett, da den for de fleste gir høy metthetsfølelse. Serveres med salat, hvitløksdressing, brød og smør.

G, E, F, SO, M, SEL,

BIFF OG PEPPERONI PASTAkr 179,-

Biffkjøtt, pepperoni, løk og masse hvitløk i en kraftig fløtesaus.

G, E, M, SEL, SEN,

VILTPASTAkr 175,-

Reinskav, sopp og bacon stekes og tilsettes kremet saus. Serveres på pasta med nyrørt tyttebær til.

G, M, SEL, SEN,

KARBONADESMØRBRØDenkel/dobbelkr 89,- / 172,-

En stor klassiker som aldri går av moten på Gjestestua. Enkel/ dobbel og med valg mellom erter, løk og egg som tilbehør.

G, E, M,

HEIMELAGA HAMBURGER

Lages på råvarer fra Charolais/Gråfe fra Gammelgård på Tennes. Burger på ca 170 gram. Om råvaren til burgeren er lokal, er det ingenting mot tilbehøret som er inkludert. HAMBURGER kr 172,- CHEESEBURGER kr 187,- BACON/CHEESE BURGER kr 215,- Serveres med brød, dressing, salat og potetbåter.

G, E, M, SE,

ELGBURGERkr 196,-

Elgburger med balsfjordost, rødløkkompott, tyttebærrømme. Serveres med potetbåter, salat, brød og smør.

G, M, SE,

MIDDAG

12:00-20:00

SALTKJØTTLAPSKAUSkr 178,-

Er i likhet med kjøttkaker og finnebiff en av våre bestselgere. Salt fårekjøtt kokes sammen med gulrot, kålrot, purreløk og poteter.

KJØTTKAKERkr 193,-

Vår populære bestselger gjennom mange år. En oppskrift som nær sagt er uendret fra den kom på menyen i 1952. Produseres og tilberedes med kjærlig hånd. Trekkes i brunsaus og serveres med erterstuing, gulrot, kokte poteter og nyrørt tyttebær.

G, (Hvete), (Havre), E, M,

FINNEBIFFkr 247,-

En av våre topp 3 retter. Reinskav stekes og trekkes i en smakfull viltsaus. Serveres med rotgrønnsaker, heimelaga potetmos og nyrørt tyttebær.

G, (Hvete), M, SEL,

DAGENS RETT *Fra kl. 13.00

Fra kl. 13.00 hver dag hele uken serverer vi en utvalgt dagens rett. Menyen varierer fra dag til dag.

MIDDAG

13:00-21:00

TORSKETUNGERkr 246,-

Torsketunger fra yttersia på Kvaløya. Meles og kryderes, stekes i smør. Serveres med råkost, lettrømme og kokte poteter. Serveres i perioden januar-mai

G, M,

BOKNAFESKkr 269,-

Bokna torsk fra Lorentzens Fiskeforretning på Kvaløya utaførr Tromsø. Serveres med gulrotstuing, baconfett og kokte poteter.

F, M,

SALTKJØTTkr 276,-

Benfritt salt fårekjøtt serveres med kålrotstappe, gulrøtter, sjy og kokte poteter

M,

LAMMESKANKkr 288,-

Lammeskank marineres, langtidsstekes i ovn før den trekkes mør i en smakfull urtesaus. Serveres med potetpurè og grønnsaker.

G, (Hvete), SO, M,

OKSESMÅSTEKkr 268,-

Benfritt oksekjøtt fra høyrygg og bryst brunes godt i smør. Stekes i ovn til god mørhet oppnås. Trekkes ferdig i kraftig brunsaus. Serveres med kålstuing, gulrot og kokt potet. Nyrørt tyttebær er en selvfølge.

PEPPERBIFFkr 315,-

Godt modnet ytrefilet serveres med stekte grønnsaker, grilltomat, peppersaus og fløtegratinerte poteter.

G, (Hvete), E, F, M, SEL, SEN,

POTETVALG TIL BIFFER

Fløtegratinert, potetbåter eller kokt potet.

PANNESTEKT RØYEFILETkr 268,-

Serveres med kokte poteter, råkost og urterømme.

F, M, SEL,

FOR DE YNGSTE

12:00-21:00

PANNEKAKERkr 65,-

3 stk med syltetøy

G, (Hvete), E, M,

KYLLINGLÅRkr 85,-

Chips og salat

PØLSEkr 72,- / 79,-

M/chips eller mos. 1 eller 2 pølser

DAGENS RETT0-4 år kr 49,- / 5-9 år kr 79,-

M = Melk
E = Egg
F = Fisk
S = Skalldyr

G = Gluten
N = Nøtter
P = Peanøtter
SE = Sesamfrø

SEL = Selleri
SEN = Sennep
B = Bløtdyr
SU = Sulfitt

L = Lupin
SO = Soya

en tallerken med erter, gulrøtter, potet g kjøttboller. foto

Middag

Det er lite som er så fint som en hyggelig middag. Derfor er våre kokker spesielt opptatt av å lage tradisjonsrike retter fra bunnen av og basert på lokale råvarer.

bløtkake. foto.

Dessert

Det skal være hyggelig å spise sammen. På Vollan Gjestestue sørger vi for hjemmebakte kaker som den perfekte avslutning på samværet.

baguetter. foto.

På farten

Det er alltid lett å stoppe på Vollan når du er på farten i Troms. Vi har en mengde retter som passer enten på farten eller for et kort stopp på veien.

Våre kokker er alltid på jakt etter nye måter å servere klassisk husmannskost på. Har du for eksempel forsøkt vår fantastiske softis med nyrørt tyttebærsyltetøy?

Vi lager 95% av all maten vår selv og henter så mye som mulig av våre råvarer fra lokale leverandører i regionen. Vi får blant annet lammekjøtt fra Hamnvåg Lam i Malangen, fetaost fra Bomstad Gård i Nordkjosbotn, og mandelpotet og boknatorsk fra Kåre Frydenlund i Storfjord.

Kafeen åpnet dørene for første gang 4. Juli 1948, etter at Gudrun “Guri” Lydersen hadde overtatt eiendommen. I dag er Vollan Gjestestue drevet av 3. generasjon Lydersen i samme koselige stil og i “Guri” sin ånd.

Siden vi leverer “heimelaga” husmannskost tilpasser vi menyen etter sesong. Du vil derfor kunne finne noe nytt og spennende på menyen vår med jevne mellomrom.

Ta turen innom kafeen vår for ekte “heimelaga” mat neste gang du vil ha noe ekstra godt.

ÅPNINGSTIDER

Kafe:
Mandag – fredag: 10.00 – 21.00
Lørdag: 10.00 – 21.00
Søndag: 10.00 – 21.00

Middag:
Hver dag 12.00 – 21.00 i kafeen

Småretter/varme smørbrød:
Serveres i kafeen i hele åpningstiden

Frokostbuffet:
Mandag – fredag: 06.30 – 10.00
Lørdag – søndag: 07.00 – 10.00

CATERING

BEVERTNING FOR ALLE ANLEDNINGER

REISEGRUPPER

BESTILL MAT TIL MANGE

LES MER OM

bakt potet med tilbehør dekket på et bord. foto.

Mat og drikke

På Vollan Gjestestue garanterer vi “heimelaga” husmannskost i en koselig atmosfære. Hos oss har det vært servert hjemmelaget mat basert på lokale råvarer helt siden 1948, når Gudrun “Guri” Lydersen overtok eiendommen og startet med kafédrift.

stort rom med dobbeltseng. foto.

Hotell

På Vollan Gjestestue har du muligheten til å bo slik du vil. Vi kan tilby deg flere ulike romtyper, heimelaga mat, stor og gratis parkering, god service, lobbybar, selskapslokale og møterom for å nevne noe.

pyntede bord. foto.

Selskap

Det er viktig å feire både store og små anledninger, og være sammen med de personene som du er glad i. På Vollan Gjestestue kan vi tilby deg et skreddersydd, varmt og koselig selskap for alle anledninger.

stort møterom. foto.

Kurs og møter

Våre møtelokaler har sjel og rommer det du har behov for av møtefasiliteter. Gratis parkering og trådløst nett er selvfølgelig inkludert.